Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016


Θέμα: “Πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ. ”.

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής υλοποιεί στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός», Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής) ένα καινοτόμο Πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους θα πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες ανάμεσα στις οποίες  Μπάσκετ 3Χ3, Ποδόσφαιρο 5Χ5, Αντισφαίριση Ξυλορακέτας, Γνωριμία με μαχητικά αθλήματα όπως Πάλη, Πυγμαχία, Kick Boxing (βιωματική προσέγγιση, λαβές στοιχεία αυτοάμυνας), Χειροσφαίριση, Πετοσφαίριση (Πρόγραμμα Παίζω Βόλλεϋ), Επιτραπέζια Αντισφάιριση, Στίβος (Πρόγραμμα Kid’s Athletics), Εναλλακτικοί τρόποι άσκησης (Πεζοπορία, Τρέξιμο στο άλσος) και άλλες καινοτόμες αθλητικές δραστηριότητες και γνωριμία με νέα αθλήματα (Κόρφμπολ, κ.α.).

Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες διενεργούνται επιμορφωτικές επισκέψεις στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και στο Αθλητικό Μουσείο του Ε.Γ. «Ι. Φωκιανός», με σκοπό να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία γνωρίσουν την ιστορία των χώρων αυτών.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να επικοινωνούν για προγραμματισμό των επισκέψεων και πληροφορίες με τους υπεύθυνους επικοινωνίας των γυμναστηρίων στα παρακάτω τηλέφωνα:

§  Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός»: Καφούρου Άννα, Κοντιζά Ελένη

Τηλ. επικοινωνίας: 210. 3235299, 210. 3235599, e-mail:egafokianos@gmail.com


§  Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής (Γήπεδο ΝEAR EAST): Καρασταμάτη Φανή, Γκούφα Παρασκευή, Τηλ. επικοινωνίας:  210. 7212833, 210. 7217539, e-mail: d.p.p.g.kaisarianis@gmail.com  
Ιστότοπος : http://dppgk.blogspot.gr/


Τα σχολεία που προγραμματίζουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αθήνα, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να διευρύνουν την επίσκεψή τους με παράλληλη συμμετοχή στο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που υλοποιείται στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες, είναι οι μαθητές να έχουν καταθέσει στο σχολείο που φοιτούν το «Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή» που προβλέπεται από το νόμο για τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, καθώς και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων αυτών. Επισυνάπτεται επίσης, σχετικό έντυπο κατάστασης συμμετοχής, το οποίο οι σχολικές μονάδες παρακαλούνται να συμπληρώνουν και να καταθέτουν στα Γυμναστήρια όπου πραγματοποιούνται οι δράσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου